9 Ağustos 2008 Cumartesi

İLKE'NİN BU HAFTASI..VE İLKE 7 AYLIK..

Babamızı uğurladık ve eve döndük..İlke yol boyunca ve eve döndükten sonra bir süre arabasında uyudu..
uyanınca bahçede oturduk ve çay içtik..
İlke dedesiyle alkış yaparken..
dedesiyle tel sarar yapıyorlar :))
sonrada etrafı seyretti..bahçede palmiyeler sallandıkça onlarla konuştu :)
Salı akşamı kumsal kafede canlı müzik vardı.oraya gittik.şarkı söylenirken İlke de alkış yaparak eşlik edince gülmekten koptuk..kocaman oldu benim kızım..biraz şaşkınlıkla etrafı izleyip gürültüde fakat deniz kenarında mis gibi havada uyuyakaldı..
dişlerimizin kaşıntısı iyice arttı..kendi elleri yetmeyince bebeğinin elleriylede dişlerini kaşımaya başladı :))ayak baş parmağınıda bebeğinin diğer eline nasıl yerleştirmiş :))

komik prensesim Maaşallah sana..
akşam üstü kızımla sahil boyunca yürüyüş yaıyoruz..erin deniz havasında mis gibi uyuyor..bu resimde kim kız derki sana..gören erkek değil mi diye soruyor..
Maaşallah sana..(bu bakışları babasına yolladı..)
artık oyuncaklarıyla çok güzel oynuyor benim kızım..
gömleğindeki gül işlemesi olmasa aynı afacan erkek çoçuklarına benziyorsun..:))
sana yemek yedirmek ayrı bir olay bebeğim..bu arada bende seni çok seviyorum canım kızım :))
uyku çöktü ve İlke iyice durgunlaştı..
ve sonuç :)
yemek yerken ağzını böyle kilitliyorsun..
yemek bitti sevinci..
Perşembe akşamı saat 22.00 da babamızın amcası Ünsal amca aradı..bize doğru yolda olduğunu söyledi..İlke de uyumak üzereydi..Amcamızın geleceğini öğrenince İlke'yide uyutmadım..İlke'yi en son 3.5 aylıkken görmüştü..Amcamızı kapıdan karşıladık..eve geldiğimizde amcam İlkeyi kucağına aldı ve İlke her zaman yaptığı gibi dudak büktü..ara ara bana bakıp tereddütlü amcama baktı..uykuda çok olunca huysuzluğu üstündeydi..
ertesi gün hep birlikte kahvaltı ettik..İlke de bizimle aynı anda sofraya oturuyor..İlke'nin kahvaltısından bir görüntüsü..
İlke anneanne ile kaldı biz amcam babam ve ben denize gittik..döndüğümüzde İlke arabasında uyuyordu..
biz akşamda bizimle olup,mangal yapma hayalleri kurarken gezgin amcamızı arkadaşları gelip aldı..İlke de bu bir günde koca amcaya alıştı.en son ayrılırken amcama kahkahalar atıyordu..
İlke'nin oturmaları artık daha dengeli..
Dün sağlık ocağına gittik İlke yi tarttırıp boyunu ölçtürdük..bugün cumartesi olduğu ve ay dönümü hafta sonuna geldiği için dün gittik..
İlke 7.200 gr ve 67 cm olmuş..çok az kilo almış canım sıkıldı..
anneannesi dönüşte İlkeye bebek aldı İlke bebeğini sallarken..
bu sabah İlke uyanmış ve yatakta yatay dönmüş :))
bana yatağın içinden şımarıklıklar yaptı..
güzel kızım Maaşallah sana..
dişlerimiz çok kaşınıyor..
artık yaramazlık yapıyor..koca anneanne fasülye ayıklarken benim kucağımda öbür yana dönüktü..dönmüş uzanmış fasulyeleri karıştırıyor..
brokoli patates püresi yiyiyor..hiç hoşlanmadı..
ve ağzını böyle kilitledi :)))
İlke bugün tam 7 aylık kocaman bir kız oldu.Seni Seviyoruz canım bebeğim..zaman çok hızlı ilerliyor..Bu arada İlke iki gündür..anne,anane ve dede diyor :)) sürekli anne anne anne diyor ve gülüyor..söyleyebildiği için o kadar mutlu ki. mama sandalyesine oturuyor dedededede devam ediyor.. :))anneanneye bakıncada ananee diye bir yaydıra yaydıra söyleyişi var..hep birlikte rüyada dolaşıyoruz :)))

04.AĞUSTOS .2008 PAZARTESİ GÜNÜMÜZ

Geçen gün bloğumuzu güncellerken resimlerin hepsi aktarılmadığından babamızla en son çekilen ve veda resimlerini bloğa ekleyememiştim..

kızım babasının kucağında plajdan dönerken.. eve gelince biraz salıncakta keyif yaptık..ayrılık hüznüde çökmedi değil.. :(

şımarık prensesim..Maaşallah sana..


Babamız Antalya'ya dönüyor :(((
babamızı sitemizin kapısından uğurladık..İlke çok uykusu olmasına rağmen babasını minibüse bindirene kadar uyumadı..babamıza el sallayıp vedalaştıktan sonra İlke anında uykuya daldı..