10 Kasım 2008 Pazartesi

10 AYLIK DR KONTROLÜMÜZ..


Bugün İlke'yi 10 ay kontrolüne götürdük..aslında 1 yaşına kadar götürmeyi düşünmüyordum ama hem yemek düzenini konuşalım hemde ayaklarını basması konusunu irdeleyelim dedik..kilo boy ölçümü geçen aya göre düşük çıktı birkaç aydır allak bullak olduk hep farklı dr lardaki kontroler tabii tartı farklılığı kontrolden çıkmasına neden oldu..ve İlke bu ay 7.850 gr ve 71 cm ölçüldü..hadi kiloyu anladımda boyda bu kadar farklı ölçülür mü..geçen ay 73 çıktı bende yanındaydım ve gayet güzel ölçtü..neyse kızım sağlıklı olsunda..en azından ben yediğini,neler yediğini biliyorum..o yönden gönlüm rahat..görünürdede öyle zayıf değil ama kiloya yansımıyor :)dr da normal sınırlarda sağlıklı olması önemli rahatsız edici bir durum yok dedi..yemeklerindede artık çok az bir miktar tuz ekleyebilirmişiz,ağız tadı oluşması için..çıtır kızım benim ,mankenim seni seviyoruz..

BU SABAH



İlke sabahleyin neşeli kalktı..Maaşallah.kahvaltısını etmek için mama sandalyesinde bekliyor..sabah şirinlikleri tam gaz:)

10 KASIM

Bugün 10 Kasım yani Atamızın ölüm yıldönümü..Bir kez daha andık Ata mızı..hergün anıyoruz aslında..çünkü biliyoruz ki herşeyi ona borçluyuz..
Bugün İlke'yle saat tam 09.05 te siren sesleriyle balkona fırladık..saygı duruşunda durduk..kulağına fısıldadım İlke'nin Atatürk 'ün kahramanlıklarını...İlk önce siren sesi ve araba kornalarına heyecanlansada daha sonra sakince bekledi ve beni dinledi prensesim..

ATATÜRK NE GÜZEL SÖYLEMİŞ......

*Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır

*Anaların bugünkü evlatlarına vereceği terbiye eski devirlerdeki gibi basit değildir. Bugünün anaları için gerekli vasıfları taşıyan evlat yetiştirmek, evlatlarını bugünkü hayat için faal bir uzuv haline koymak pek çok yüksek vasıflar taşımalarına bağlıdır. Onun için kadınlarımız, hattâ erkeklerimizden çok aydın, daha çok feyizli, daha fazla bilgili olmaya mecburdurlar; eğer hakikaten milletin anası olmak istiyorlarsa.

*"Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.
"Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz... Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir. "

*"Müspet bilimlerin temellerine dayanan, güzel sanatları seven, fikir terbiyesinde olduğu kadar beden terbiyesinde de kabiliyeti artmış ve yükselmiş olan erdemli, kudretli bir nesil yetiştirmek ana siyasetimizin açık dileğidir

*"Ey Türk gençliği ! Birinci vazifen Türk istiklal ve cumhuriyetini ilelebet korumak ve müdafaa etmektir.Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur"

*"Çocuk sevgisi insan için bir ihtiyaçtır."

*"Kadınlarımız erkeklerden daha çok aydın, daha çok verimli, daha çok bilgili olmak zorunluluğundadır. Gerçekten ulusun anası olmak istiyorlarsa böyle olmalıdırlar."