16 Ağustos 2008 Cumartesi

İLKE'DEN SEÇMELER...12-16 AĞUSTOS 2008

İlke bu hafta biraz daha büyüdü..aslında biraz mı denir bilemiyorum ama 6 ayı geçtiğinden beri hızla gelişmeler gösteriyor.hareketleri,oturuşu,bakışları...artık baba da diyor İlke..hatta telefonda babasına bir kereye mahsus olmak üzere bile dedi..her gün yeni bir şeyler görmek beni dahada heyecanlandırıyor..artık ne istediğini hareketleri ve ses tonuyla belli ediyor..su istediğini,sıkıldığını,acıktığını,uykusu geldiğini daha net anlatıyor tabii hareketleriyle ..:) en güzeli ve en heyecanlandıranı ise sevgisini belli ediyor..

oyuncaklarıyla oynayışı ,onlara dokunuşu daha bilinçli.. bebeğine neler yapıyor :)
aklı sıra onu seviyor..:)

Benim anneannemle inanılmaz anlaşıyor..Ne mutlu torununun çoçuğunu gördü..
uyandığında yatağında oyunlar oynuyoruz..uykusunu almış daha keyifli oluyor..
bahçede salıncakta sallanmaya,etrafı izlemeye bayılıyor..

bir oyuncağıyla oynarken ya da kemirirken diğer oyuncağıda mutlaka diğer elinde oluyor..
yemek problemimiz hat safhada ve bu beni çok üzüyor..ona yemek yedirmek için yapmadığımız şebeklik kalmıyor..sebzeyle hiç arası yok hiç yemiyor..buradada yoğurt yedirmeye çalışıyoruz..diş kaşıyıcıyı gözlük yaptık :)
Şirin bebeğim Maaşallah sana..
Bu hafta dedemizde işlerinden dolayı İstanbul'a döndü..İlke'yle gitmeden önce oyunlar oynadılar..İlke mama sandalyesinin kenarına saklanıyor nerde İlke,nerde İlke diyoruz kafasını çıkarıyor o zaman bizde burdaymış diyoruz gülmeye başlıyor..bu saklanma oyununu çok seviyor..
deniz sefamız devam ediyor..Maaşallah İlke denize iyice alıştı..artık bana yapışık olmadan da yüzüyor..
önceden bana sarılarak denizde kendini güvende hissediyordu..şimdi koltuk altından ileride tutarakda yüzdürebiliyorum..çokda keyifli oluyor denizde.. o kadar keyifli ki her zaman ki gibi denizde uyuyakalıyor..Maaşallah sana canım kızım..
benim anneannem nefes darlığı olmasına rağmen sırf İlke'yi denizde görmek için kumsala yürüdü..
yemek problemimiz akşam muhallebisindede söz konusu..en son muhallebiyi sulu yapıp biberona koydum..biberonu hiç almayan kızım biberondan içti çok şükür..ama ertesi akşam yarıda bıraktı..
nasılda tutuyor biberonunu sanki çok iştahlı çoçuk :))
bugünde deniz harikaydı..ve İlke her zamanki gibi biraz yüzdükten sonra omuzumu yastık yapıp denizin içinde uyudu..hemde öyle derin bir uyku ki...