15 Mart 2010 Pazartesi

12-14 MART 2010

Perşembe akşamı Meryem arkadaşımıza gittik..Doruk 2 aylık oldu hala biz yeni gidebildik hayırlı olsuna..onun doğumunda biz yoktuk..geldik yerleş vs.tam gidecektik onlar hasta oldu,tam gidecektik biz hasta olduk..kısmet bu güneymiş..Cankutla İlke uzun süreden beri ilk defa karşılaştılar..Cankut yavrum çok yakışıklı bir abi olmuş...bebeklik suratı tamamen gitmiş ve çoçuk suratına dönmüş..başta resimdeki gibi elele yere uzansalarda kaçınılmaz oyuncak kavgası hat safhadaydı..

Cumartesi akşamı babamızın iş yerinden arkadaşı Mesutlara gittik..Mesut'un doğum günüymüş..İlke ve Mehmet Aliyle kesti pastasını..

Pazar sabahı havanın güzelliğini fırsat bilip kahvaltılıklarımızı yanımıza alıp falezlere gittik..İlke bayıldı çimenlerin üstünde koşturmaya bizde keyifle iştahla ettik kahvaltımızı..
top oynadık,çimlerde yuvarlandık..İlke oynarken babası ve ben kitaplarımızı okuduk açık havada..
orda arkadaşta edindi İlke..birlikte top oynadılar..
İlke'de kahvaltısını açık havada etti..ellerini uzattığı yönde uçurtma uçuruyorlar,bayıldı uçurtmaya..

baba bak uçak....

bari birde poz vereyim..:))

oh keyfe bak..

baba aşkı..

yağ satarım,bal satarım ustam ölmüş ben satarım.....işte İlke'nin en sevdiği oyunlardan biri..

baba bak uçak..uçak rotası karşımızda kaldığı için gün boyu İlke işaret parmağı havada uçak gösterip durdu..
orda edindiği arkadaşı ile göbek attılar,kol bastı oynadılar,el ele dans ettiler..
yorulmuş İlke ..
İlke'ye çok iyi geldi bu kahvaltı..açık hava,bol güneş..üstelik deniz havası mis gibi iyot kokusunu çektik içimize..arabaya biner binmez uyudu..temiz hava çarptı sanırım..akşamda duşunu aldı yemekte Nuray İsmail ve Mali vardı bizde..arkadaşlarımızı davet ettik yemeğe..İlke'de Mali ile oynadı.. 22.00 da kalktılar..İlke'de babasıyla yatak odasındaydı bende mutfak topluyordum..İlke 22.30 da yatağın bir ucunda sızmış uyumuş..

ŞUBAT AYINDAN KARELER...

Uzun süredir ihmal ettim bloğumuzu farkındayım ama fırsat bulamıyorum..sevgililer gününden birkaç gün önce bir gece İlke gece ateşlendi..şimdiye kadar İlke hastalandığında 1 gece ateşlenir o da ateş düşürücü ile düşer hastalığınıda çabuk atlatırdı..fakat bunda ateş düşürücü de işe yaramadı..ertesi gün ateş devam edince babamızı işyerinden çağırdık ve İlke'yi doktora götürdük..boğaz kültürü alındı ertesi gün alacağımız sonucu bekledik..fakat bu süreçte de ateş düşmedi..sadece ateş düşürücülerle idare etmeye çalıştık..boğaz kültürü temiz çıktı ama ateş düşmediği için tekrar doktora götürdük kan alındı o da temiz,idrar da da bir şey yok..4 gün düşmeyen ateş,2 gün boyunca da ağzına hiç bir şey sürmedi..süt bile içmedi..hep baygın yattı..açlığın ve ateşin verdiği halsizlik.....4 gün snra çok şükür ateş düştü herşey normale döndü..arkasından sırt,göbek ve kollarında ufak döküntüler oldu..dr beklediğim buydu..6.hastalık geçirdiniz dedi..çok şükür atlattık ama bu süreçte sıkıntıdan,İlke'nin o yarı baygın halini görmekten benim dudağım uçukladı..
işte yarı baygın halleri..

sevgililer günümüzden...bu süreçte ki resimler emzik bırakılmadan öncekiler..o yüzden o defteri kapattık...şimdi güzel gülümseyişi gözüküyor artık..
emzikli piyanist İlke..
poz veriyor prensesim..
işte sevgililer günü hatıramız :)
süslü kokoşum..bayılıyor tokalarla oynamaya, saçına hepsini taktırıyor..
kızımla hamurdan abi yaptık İlke'nin deyişiyle..
yüzüğüm nasıl ?? :))
bu da bir başka model ...Maaşallah kuzuma..
poz da verirmiş..
tchibo mağazasında çalışan abimiz..İlke'yi çok seviyor..İlke'de onu tabii ki..girer girmez dükkana onu soruyor..eğer onun çalışma saatleri değilse dükkanda abiyi arıyor..onu görünce abi deyip mama mama diyor :)) abisi ona her gittiğimizde kurabiyeler veriyor..çıkar ilişkisi mi anlamadım :)

bir akşam karşı dairenin alt katındaki komşumuza gittik..karşı komşumuzla beraber..çoçuklar Arda'nın odasında çizgi film izliyor..gecemiz göründüğü gibi sakin değildi..Ekin 4 yaşında o yüzden pek etliye sütlüye karışmıyor..Arda İlke'den 5 ay büyük..oyuncaklarını İlkeyle paylaşmak istemiyor..İlke'de eline aldığı her şeyi benim diye sahipleniyor..düşünün nasıl bir tablo..ama sonuçta Arda İlke tarafından mimlendi..artık Arda'ya çok yaklaşılmıyor..neden mi??biz salondayken bir çığlık ve İlke'nin ağlayışıyla odaya fırladık..nasıl oldu bilmiyoruz ama İlke oda kapısının arkasında Arda da İlkeyi sıkıştırmış kapıyı itip itip İlke'yi sıkıştırıyor. İlke kendisine bir çoçuk zarar verdiyse bir daha ki görüşünde daha temkinli davranıyor yaklaşmıyor,yaklaşmak zorunda kalırsa da tepkisi kötü oluyor..ama durup dururken hiçbir çoçuğa zarar vermiyor..

Şubat ayı içinde karşı komşumuzun kızı Ekin'e doğum günü yaptık sitemizin sosyal tesisinde..İlke Ekin'i çok seviyor..Eki Eki diye dolaşıyor peşinde,o ne yaparsa onu yapıyor hatta Ekin Ablası sayesinde bale yapmayıda öğrendi..İlke bale yap deyince ellerini yukarıda birleştirip parmak uçlarında dönüyor :)
prensesim..


iy ki doğdun Ekin geçte olsa bir kez daha bloğumuz aracılığıyla kutlayalım doğum gününü..

babamızın iş yerinden Adana bölge müdürü Turgut geldi bir akşam çay içmeye..İlke'yle çok iyi anlaştılar..bıraksak gidecekti Turgut Amcasıyla..

bir akşamda Arda annesi Ayşe ve babası Mehmet le geldiler bize..annesi Arda'yı kucağına alınca İlke'de Ayşe teyzesinin kucağına oturmak istedi..benim kucağıma gel dediysemde fayda etmedi..ikisi de afiyetle daninolarını yediler..
İlkeyle babası ne kadar benziyor bu iki fotoğraftan anlaşılabilir :))

yine bir pazar kahvaltısı ve mekanın çoçuk parkı..İlke'nin vazgeçilmezi..

o günün akşamüstüde 1 kattan komşumuz Aysel'in oğlu Onurcan'ın doğum günü vardı..2 yaşını doldurdu Onurcan'da..Onurcan'ın doğum gününüde birde bloğumuz aracılığıyla kutluyoruz..iyi ki doğdun Onurcan.. doğum günü balonparkta oldu..komşular ve çoçuklarımız toplandık..Maaşallah komşuluğumuz çok iyi,eşlerde anlaşıyor..genelde aynı yaşlardayız ve yaşları birbirine yakın çoçuklarımızın..

eşler sohbette..tabi bu bir kısmı..