26 Ağustos 2008 Salı

İLKE BABAANNE,DEDE VE KUZENİYLE..

İlke babaanne ve dedesi,kuzeni hep birlikte resmini çektik ama iki prenseste acıkıp,uykuları gelince bu görüntü oluştu..ikiside ağlayıp,bizimki gözlerini ovuşturup duruyordu.aynı sene içinde hem babanne hem anneanne olmak,dedeliği çifte katlamak çok keyifli olmalı..Allah sağlıklı uzun ömürler versin..

DİDİM ' DEEENNNN iSTANBUL'AAAA

İşte yine yollara düşme vakti gelmişti..ayrılığın hüznü 2 gün öncesinden başladı..birisinin diğerini tetiklemesi yetiyor hep birlikte ağlamaya başlayabiliyorduk.önce şarkılar söylüyor İlke'yi oynatıyor ardından da şarkıyı kendimize uyarlayıp ağlamaya başlıyorduk..koskoca 1.5ay çok da keyifli geçmişti..havalarında tam yaşanılır kıvamda olması hem İlke'nin hemde bizim rahat etmemizi sağlamıştı..ağustosta bastıran sıcaklardan da deniz kurtarıyordu..bu süreçte İlke iyice alıştı denize..babamız cuma akşamüstü yola çıkıp saat 22.00 sıralarında Didim'deydi..yolda telefonla görüşüyorduk bir telefon görüşmesinden sonra benim anneannemin yanına gitmiştim."Hayrettin'in selamı var" dedim.."Aleykümselam "dedi."ne yapıyor geliyormuymuş" dedi.."evet yoldaymış geliyormuş "dedim.cevabı aynen şöyleydi.."eyvaaahhh kızıda götürecek şimdi"..:))İlke'den ayrılmak onada çok zor geldi..zaten arkamızdan ertesi gün çok ağlamış..canım benim..gözümden görüntüsü burnumdan kokusu gitmiyor diyormuş..cumartesi sabahı 10.30 gibi yola çıktık İstanbul'a doğru..

bu sefer ki yolculuğumuzda İlke daha bilinçliydi..çıkar çıkmaz uyuması beni rahatlattı.sıkıldığı zamanlarda mola yerinde yanıma oturttum ana kucağında sırtı ağrımasın diye..
yolda uyuduğu zaman uykusu daha uzun oluyor..e birde uyuduğu yer rahat olsa..büyüyünce ana kucağı daha dar gelmeye başladı..
tabii alt açma operasyonlarıda arabada oluyordu..
Susurluk da mola verip çiğ börek yiyip,susurluk ayranı içmeyi ihmal etmedik..özlemişiz Valla..Antalya'ya taşındığımızdan beri İstanbul-Didim yolunu kullanamıyor susurluk'a da uğrayamıyorduk..İlke'yi ilk defa kendi mama sandalyesinin dışında bir mama sandalyesine oturttuk..çok hoşuna gitti..


babasıyla oyunlar oynadı molalarda..1.5 aylık hasret vardı tabii,her ne kadar aralarada kısa görüşmeler olsada..
babası gazozunu yudumlarken İlke babasının gazozuna göz koydu :))
içi yanmış olmalı öyle sıcaktı ki yollarda..
İlke'de suyunu içti..
tabii tam gaz suya atlayınca tıkanmaması imkansızdı..
İlke babasını çok özlemiş..
arabada oyuncağıyla oynarken,oyuncağı ayak parmağıyla arkadan kaldırıyor..
önden oyuncağıyla oynuyor..aklınla bin yaşa..
İlke ilk defa feribota bindi..Topçulardan feribota bindik karşıya geçmek için..bu süreçte İlke'de babasının yanına geçti..
direksiyona oturdu..sanki kırk yıldır araba kullanıyor..önce direksiyonu tutuyor..
daha sonrada vitese elini atıyordu..oysa ön konsolda radyo-teyp ve klima göstergeleri ışıl ışıl olmasına rağmen hiç ilgisini çekmedi..bir direksiyon bir vites :)))
arabanın arka koltuğunda arkaya dönük oturduğundan babası İlke'nin yüzünü göremiyordu..ama seslenince İlke hemen kafasını babasına çeviriyordu..
Feribotta bol bol fotoğraf çekildik..gün batımıda çok hoş fon oluşturdu..



baba kız bu fotoğrafa bayıldım..
mübarek Top Gun ikinci kez çevrildi :)))) Feribotta öyle rüzgar vardı ki babası İlke'yi gömleğinin altında sakladı..

İstanbul'da dede,babaanne,hala enişte ve küçük kardeşi ile buluştu İlke..ilk resimler halasının fotoğraf makinesinde olunca ondan alınca aktaracağım..
pazar sabahı teyzoş geldi..hem halamızın kızını tebriğe hemde biriciği İlke'yi görmeye..oyuncaklarda getirmiş İlke'ye..İlke teyzesini görünce çok sevindi..heyecanlandı..öğlen uykusunu da teyzoşla uyudu..

Babasını amcasının oğlu Onur Amcasıyla resim çektirdi İlke..
işte yakışıklılar ..
Akşamda babası ayağında uyuttu İlke'yi..
Hatice Yengeylede oynadı İlke..
daha sonra babasıyla terastaki hamağa uzandılar..
biz otururken leylekler göçe başlamıştı..bir kış mevsiminin daha yaklaşıyor olması hepimizi hüzünlendirdi..
İlke hamakta sallanırken babasının yanında uyuya kaldı..

neşeli uyandı uykudan yavrum..
şirinem benim..
daha sonra içeriye geçtik..halamızın isimsiz prensesine biz no name diyoruz..o kadar alıştık ki ..no name diye kalacak miniciğin ismi..İlke no name in oyuncaklarıyla oynadı bende no name in bir kaç ütüsünü yaptım..
babaannesi kızıma bu süeteri örmüş ellerine sağlık harika olmuş..İlke'nin üstüne tutunca prensesim doğal olarak isyan etti..bu sıcakta :))
sonra erik yedi benim kızım..
babasının alyansına el koydu..merakla inceledi..
dedesiyle hamakta oyunlar oynadı..dedesinin şapkasını taktı..

çok komik oldun canım yavrum..

ben babaannesini marketten almaya gittiğimde babasıyla oturdu İlke..o anda ağlayan bu resmini çekmi babası..babasına kucağına aldırsın diye ağlamış.