19 Ekim 2008 Pazar

HAFTA SONUMUZ..




Günboyu hem annesiyle hem babasıyla oyunlar oynadı İlke..akşamüstüde gezmeye çıktı..

ANNEMİ ÖPÜYORUM..

Annemi nasılda öpüyorum..Ömrüne ömür katıyorum...

YOĞURTLU BROKOLİ PÜRESİ

Bugn elmalı brokoli püresi pişirecektim İlke'ye..malzemelerimi hazırladım..brokolimi buharda haşladım..fakat tam diğer malzemeleri hazırlayacaktım ki tüpümüz bitti.tabii bizede buharda pişmiş brokoliler kaldı..ne yapabilirdik..yemek için hazırladığım çeyrek elma suyunu içine döküp yoğurtla karıştırdım..İlke'de afiyetle yedi Maaşallah..
burada brokolinin yararlarını da ekleyelim :
A,B1,C ve E vitaminlerince zengin,kalsiyum,selenyum ve potasyum minerallerinede sahip bir sebzedir.
Bağışıklık sistemini güçlendirir,mineral ve demir eksikliğini giderir,alyuvarların oluşumunda önemli bir yere sahip folat maddesi içerir.
yarasın bebeğime...

KAHVALTIMIZ..

Sabah İlke'ye yine bebeğim ne yesin sitesinden aldığım bebek kahvaltısını uygulamaya çalıştım..ama ben değişiklikler yaptım.çünkü bugün yumurta günümüzdü bugün farklı bir şekilde yedirmek istedim yumurtayı.yumurtayı ayrı bir yerde akşamdan suya koyduğum bir kibrit kutusuna yakın peynirle güzelce ezdim.. diğer yanda iki adet kayısıyı minik minik kestim ve cezvede pişirdi...sahanda 1 çay kaşığı tereyağ ile 1 yemek kaşığı mısır ununu pembeleşinceye kadar pişirdim..ve kayısılı suyu mısır ununun üstüne ilave ettim topaklanmasın diyede karıştıra karıştıra pişirdim koyulaşınca içine sıcak su ilave ederek pişirdim..normal tarifinde bunun içine soğuduktan sonra tahin pekmez eklemiş.ama ben kayısıda tatlı olduğu için pekmez eklemedim.birde ben yumurta ve peyniri içine katacağım için pekmez işe yaramaz diye düşündüm.bu arada tarifi yapacak arkadaş olursa ölçü oldukça fazla oluyor.ben bir kısmını yedirdim içine yumurta beyaz peynir karışımını,labne peyniri ve vitaminide ekledim..1 kaşık kalana kadar yedi İlke Maaşallah..afiyet olsun bebeğime.. Bugün İlke ayrıca 1 adet zeytin yedi..
İlke'nin bir sabah kahvaltısında yumurta vardır,diğer sabah kahvaltısında da ceviz ve badem..artık bunların içine kabak çekirdeğide ekleyeceğim..yarasın bebeğime..