16 Ekim 2008 Perşembe

YOĞURTLU KARNIBAHAR ÇORBASI

İlke bugün yoğurtlu karnıbahar çorbası yedi..nasıl mı bu çorba..içinde 1 kase ince doğranmış karnıbahar,1 yemek kaşığı yoğurt,1 diş sarımsak,1 tutam kekik,1 tatlı kaşığı zeytinyağ var.. 9 aydan sonra sarımsak verebiliyormuşuz..doğal antibiyotik yani.. İlke Maaşallah afiyetle yedi..tabii yediğinden beri buram buram sarımsak kokuyor :)))

BEÖ...(BÜYÜYORUM,EĞLENİYORUM,ÖĞRENİYORUM)

Antalya'da bir önceki gün yağışlı bulutlu bir hava vardı..bizde sonbahar aktivitemizi yapalım dedik..İlke kış bebeği daha önce yağmurlu havalrada da dışarı çıktı ama bilinçli olmadığı için ne olduğunu anlamıyor,ana kucağında sadece uyuyordu..bu sefer anlayan gözlerle etrafına bakıyor İlke..dışarıda yağmur yağarken bizde camdan dışarıyı seyrettik ve kızımla şarkılar söyledik..
"Yağmur yağıyor seller akıyor
Minik ilke camdan bakıyor..."
Akşamüstüde çiseleyen yağmurda dışarı çıktık..şıpırtılar ilgisini çekti İlke'nin..eğilip tekerleklerin sıçrattığı suları seyretti..
dişlerimiz inanılmaz kaşınıyor..salatalık tüm diş kaşıyıcılardan daha kıymetli geldi..

TOKALARIM

Artık saçlarımız çoğaldı ve uzamaya başladı..bizde değişik tokalar takmaya başladık :)
Nerdeymiş İlke nerdeymişşş....
burdaymışşşşş....

SEBZELİ TAVUK YEMEĞİ..

İlke'nin dünkü yemeği tavuk yemeğiydi..resimdeki çiğ hali..içinde yarım havuç,1 pirzolalık tavuk butu,orta boy patates,1 arpacık soğanı,1 çarliston biber,1 domates...hepsini küp küp doğradım kolay pişmesi için..İlke'nin henüz dişleri olmadığı içinde blender dan geçirdim..çok lezzetli olmuştu..
İlke'de afiyetle yedi Maaşallah..normalde İlke ye sebze yemeklerini yedirmek çok zor..fakat yoğurdu çok seviyor bende sebzeleri yoğurt ile yediriyorum..fakat bu tavuk yemeğini yoğurtla yemek istemedi bile çok hoşuna gitti..Maaşallah bebeğime..
İlke'ye Serra arkadaşımın tavsiyesiyle öğrendiğim http://www.bebegimneyesin.com/ sitesinden tariflerle yemekler yapıyorum..şimdiye kadar,balkabağı çorbası ,bezelye çorbası ve kırmızı mercimekli kereviz yemeğini yaptım.ve yoğurdun yardımıyla İlke'de afiyetle yedi Maaşallah..