29 Mayıs 2009 Cuma

KALBİMDEN...

Canım kızım 17.ayını doldurmana günler kaldı..ve sen artık çoçuk olma yolunda ilerliyorsun..artık bende bebek gibi görmüyorum seni..anlattığım şeyleri dinliyor birde tasdiklercesini hıı diyorsun üstelik kafanı sallayarak..anlıyor musun??sanırım anlıyorsun..artık bende seninle ciddi ciddi konuşuyorum..
bu resmin uykudan yeni kalkmış benim kahvaltını hazırlarken beklediğin halin..gözler şiş,saçlar dağınık..ama güzel yüzünde her zamanki gibi güller açıyor..
seni nasıl seviyorum nasıl anlatamam..iyi ki varsın ve tam zamanında geldin..gerçekten gelmesen ben yarım kalırdım..daha doğrusu ne yapardım..senelerimin,acılarımın ilacısın,mucizemsin,hayat kaynağımsın..yüzüne bakınca dünyadan koptuğum derin hayallere daldığım güzel yavrum..
artık hayallerimde boyut değiştiriyor..nasıl gülecek,saçları uzayınca nasıl olacak,dişleri çıknca nasıl olacak.....???? bunlar geride kaldı..sanki hep böyleydin..ilerdede bu halin belki uzak gelecek..
hayatı gördükçe,tv izledikçe,gazetelere baktıkça herşey korkutuyor beni..hep seni düşünüyorum..hayata yeni hazırlanan savunmasız bir meleksin..kanatların var ama uçmayı bilmiyorsun..ne zormuş çoçuk yetiştirmek..sadece besle ,altını temizle,uyut ile bitmiyor ki herşey..üstelik hiçbir şey planladığın gibi olmuyor...insan yanlış yapmaktan korkuyor..hele şu an aynı kaset gibisin..ne görürsen aynen kopyalıyorsun..ne dersek tekrar ediyor,ne yaparsak taklit ediyorsun..şimdi ben yanlış yapmaktan,ilerde de yanlışlara kanmandan korkuyorum..hep güzel günler görmeni ve iyi insanlarla karşılaşmanı temenni ediyorum..tüm çoçuklara olduğu gibi..annemi babamı şimdi daha iyi anlıyorum..ve hep şükrediyorum onların kızları olduğum için..İnşallah sende ilerde böyle düşünürsün..
sevgini dolu dolu belli etmen çok hoşuma gidiyor..mutlu olduğunda ise beni öpücüklere boğman..bazen öyle anlamlı anlamlı bana bakıp sonrada eğilip öpüyorsun ki..(yine gözlerim doldu) nasıl tarif edilmez bir duygu..resmen o bakışların ve öpücüğün anne seni çok seviyorum demen..
artık kelime haznen iyice arttı ve belli sorulara cevap veriyorsun yarım yarım kelimlerinle..ağzından bal damlıyor sanki..o anne ve baba deyişin yok mu hele..
kelimelerin...
anne
baba
dede
alo
ayı
teyje(teyze)
beybi(bebek)
mama
meme
atta
payk(park)
bop(top)
tek tek(düm tek tek :))
hala
abba(abla)
abe(ağbi)
nay nay
vey(ver)
al
ok(yok)
hadi
hayda
hoppa
hav hav
cik cik
möö
ınn ınn(araba)
ba ba ( bay bay)
del(gel)
dit(git)
ham
kaka
çiş
cecce(cici)
cööö
ayyy(öyle anlamlı ve yerindeki)
ohhh( " " " " " " )
ninay(nilay)
hatun
oyuncak
ayna
çiçek
annene(anneanne)
dayı
ike(ilke)
men(ben)
ye
çıtıy(çıtır)

yürüme isteğin başladı..koşturan,yürüyen çoçukları gördükçe dahada hevesleniyorsun..artık tutunup ayaklarının üstünde kalkıyorsun..
dişlerin henüz 7 tane altta 3 üstte 4..ama azıların hepsi kabarmış durumda..özellikle sağ alt her an gelebilir..
bu aralar Maaşallah iştahın daha iyi..yoğurt ve meyve özellikle favorin..çok şükür normal süt içmeye başladın..günde yarım litreyi içiyorsun..yemendeki biraz olsun düzelmede beni çok mutlu ediyor..
büyüyorsun canım kızım bilmiyorum bu günleri özleyecekmiyiz..çok mu sabırsızlanıyoruz büyümen için..herkes en iyi zamanları diyor..derler ya büyüdükçe dertleride büyüyor diye..
iki yaş sendromları kendini hafif hafif göstermeye başladı..inatlaşmalar,benim istediğim olsun ağlamaları...çığlıklar,tepinmeler..Allahtan şimdilik çabuk kanıyorsun..şimdilik 5 te 4 sen galip geliyorsun..ikna kabiliyetimiz bu kadar demek ki..
sağlıkla,sevgiyle büyü bebeğim..hep güzelliklere,iyiliklere olsun istikametin..
SENİ ÇOK AMA ÇOK SEVİYORUZ..