29 Mayıs 2009 Cuma

KALBİMDEN...

Canım kızım 17.ayını doldurmana günler kaldı..ve sen artık çoçuk olma yolunda ilerliyorsun..artık bende bebek gibi görmüyorum seni..anlattığım şeyleri dinliyor birde tasdiklercesini hıı diyorsun üstelik kafanı sallayarak..anlıyor musun??sanırım anlıyorsun..artık bende seninle ciddi ciddi konuşuyorum..
bu resmin uykudan yeni kalkmış benim kahvaltını hazırlarken beklediğin halin..gözler şiş,saçlar dağınık..ama güzel yüzünde her zamanki gibi güller açıyor..
seni nasıl seviyorum nasıl anlatamam..iyi ki varsın ve tam zamanında geldin..gerçekten gelmesen ben yarım kalırdım..daha doğrusu ne yapardım..senelerimin,acılarımın ilacısın,mucizemsin,hayat kaynağımsın..yüzüne bakınca dünyadan koptuğum derin hayallere daldığım güzel yavrum..
artık hayallerimde boyut değiştiriyor..nasıl gülecek,saçları uzayınca nasıl olacak,dişleri çıknca nasıl olacak.....???? bunlar geride kaldı..sanki hep böyleydin..ilerdede bu halin belki uzak gelecek..
hayatı gördükçe,tv izledikçe,gazetelere baktıkça herşey korkutuyor beni..hep seni düşünüyorum..hayata yeni hazırlanan savunmasız bir meleksin..kanatların var ama uçmayı bilmiyorsun..ne zormuş çoçuk yetiştirmek..sadece besle ,altını temizle,uyut ile bitmiyor ki herşey..üstelik hiçbir şey planladığın gibi olmuyor...insan yanlış yapmaktan korkuyor..hele şu an aynı kaset gibisin..ne görürsen aynen kopyalıyorsun..ne dersek tekrar ediyor,ne yaparsak taklit ediyorsun..şimdi ben yanlış yapmaktan,ilerde de yanlışlara kanmandan korkuyorum..hep güzel günler görmeni ve iyi insanlarla karşılaşmanı temenni ediyorum..tüm çoçuklara olduğu gibi..annemi babamı şimdi daha iyi anlıyorum..ve hep şükrediyorum onların kızları olduğum için..İnşallah sende ilerde böyle düşünürsün..
sevgini dolu dolu belli etmen çok hoşuma gidiyor..mutlu olduğunda ise beni öpücüklere boğman..bazen öyle anlamlı anlamlı bana bakıp sonrada eğilip öpüyorsun ki..(yine gözlerim doldu) nasıl tarif edilmez bir duygu..resmen o bakışların ve öpücüğün anne seni çok seviyorum demen..
artık kelime haznen iyice arttı ve belli sorulara cevap veriyorsun yarım yarım kelimlerinle..ağzından bal damlıyor sanki..o anne ve baba deyişin yok mu hele..
kelimelerin...
anne
baba
dede
alo
ayı
teyje(teyze)
beybi(bebek)
mama
meme
atta
payk(park)
bop(top)
tek tek(düm tek tek :))
hala
abba(abla)
abe(ağbi)
nay nay
vey(ver)
al
ok(yok)
hadi
hayda
hoppa
hav hav
cik cik
möö
ınn ınn(araba)
ba ba ( bay bay)
del(gel)
dit(git)
ham
kaka
çiş
cecce(cici)
cööö
ayyy(öyle anlamlı ve yerindeki)
ohhh( " " " " " " )
ninay(nilay)
hatun
oyuncak
ayna
çiçek
annene(anneanne)
dayı
ike(ilke)
men(ben)
ye
çıtıy(çıtır)

yürüme isteğin başladı..koşturan,yürüyen çoçukları gördükçe dahada hevesleniyorsun..artık tutunup ayaklarının üstünde kalkıyorsun..
dişlerin henüz 7 tane altta 3 üstte 4..ama azıların hepsi kabarmış durumda..özellikle sağ alt her an gelebilir..
bu aralar Maaşallah iştahın daha iyi..yoğurt ve meyve özellikle favorin..çok şükür normal süt içmeye başladın..günde yarım litreyi içiyorsun..yemendeki biraz olsun düzelmede beni çok mutlu ediyor..
büyüyorsun canım kızım bilmiyorum bu günleri özleyecekmiyiz..çok mu sabırsızlanıyoruz büyümen için..herkes en iyi zamanları diyor..derler ya büyüdükçe dertleride büyüyor diye..
iki yaş sendromları kendini hafif hafif göstermeye başladı..inatlaşmalar,benim istediğim olsun ağlamaları...çığlıklar,tepinmeler..Allahtan şimdilik çabuk kanıyorsun..şimdilik 5 te 4 sen galip geliyorsun..ikna kabiliyetimiz bu kadar demek ki..
sağlıkla,sevgiyle büyü bebeğim..hep güzelliklere,iyiliklere olsun istikametin..
SENİ ÇOK AMA ÇOK SEVİYORUZ..

13 yorum:

Adsız dedi ki...

evet canım ya maasallah buyudu ılkecık artık.. bende genclere bakınca korkmuyor degılım :( zaman cok kotu gencler cok basıbos ALLAH yardımcımız olsun..
bende dun eskı resımlerınıze bakıyordum gercekten zaman nekadar cabuk gecıyor.. askerlerın şafak sayması ve hamılelerın gun sayması bıttıkten sonra gercekten gunler su mısalı akıp gıdıyor ve bızler sadece yasıyoruz..
dıyorumkı fotografmakınasını
hele hele kamerayı ıcat edenden ALLAH razı olsun cunku gecmıs elımızden kayıp gıtsede enazından hatıralarımız var buda bır nımet olsa gerek:))

burcu dedi ki...

bu arada ben burcu :))

nilay dedi ki...

evet Burcucum kocaman oldu..dünyaya gelen büyüyor diyorlar ya doğru diyorlar..zaman o kadar hızla ilerliyorki hamileyken vakit hiç geçmiyormuş..ha doğdu doğacak derken bakmışsın sana laf yetiştiriyor..ama öyle keyifli o kadar güzel bir duygu ki anlatamam..ama şuna hazır ol ki bir o kadar da zor hemde çok zor..bütün hayatın o..en güzelide doğduğundan beri verdiklerini şimdi alıyorsun..öğrettiklerini şimdi görüyorsun onda..buda inanılmaz bir keyif ..işte diyorsun benden,canımdan,kanımdan ve beklediğim...İnşallah sağlıkla vakti saatinde kucağına al da anlarsın hissettiklerimi,ama ilk zamanları sabırla geçiriyorsun..ne zaman sana tepkiler veriyor işte tüm zorluklar bitiyor..

Adsız dedi ki...

İyi akşamlar,
İlke kızımıza maşallah diyorum.
Benimde şu anda 4 aylık İpek kuzum var mama sandalyenizi çok beğendik.Bir mahsuru yoksa marka yada model adı alabilirmiyim.
Tşk.
Sibel

durununannesi dedi ki...

Yazınız çook güzeldi.İlke'yi uzaktan sık takip ediyoruz.Maşallah çoook tatlı güleryüzlü bir bebek(ti).Allah hiç kötülerle karşılaştırmasın,hep iyileri çıkarsın.Sağlıkla mutlulukla huzurla ve başarıyla upuzun bir ömür geçirsin.Onun sevdikleri ve onu sevenlerle tabii

nilay dedi ki...

iyi akşamlar Sibel Hanım..
teşekkür ederiz..
mama sandalyemiz chicco polly modeli çok kullanışlı çok rahat..bende 4.5 aylıkken almıştım..yatabildiği için o dönemdede kullanmıştım..
Allah bağışlasın sizinde..

nilay dedi ki...

durunun annesi teşekkür ederiz..hepimizin evlatları ve sevenleri için bu güzel dilekler..

Adsız dedi ki...

Merhabalar;
Geçmiş postlarda görmüş olduğum simitiniz dikkatimi çekti,hani şu ikili olan,markasını veya aldığınız yeri söyler misiniz.

Bu arada kızınızla güzel bir yaşam diliyorum size...

ESRA.

larakahraman dedi ki...

canim masallah dilin cozulmus senin:))allahim nazarlardan korusun,lara daha uc bes kelime ancak diyor simdilik hersey baba yada ahh ahh:)) ikinizide kocaman optuk

ilknur malcı dedi ki...

Nilaycım sen en iyisi kullandığının eşyaların listesini ve markalarını çıkar blogun bir köşesinde bulunsun :)

cavidan dedi ki...

bizde ilkeyi ve seni çok seviyoruz canım...maşallah bizleri üzmeden büyüyorlar inşallah hayat boyu üzmeden hayırlarla büyürler canım.

nilay dedi ki...

Esra Hanım yanlış hatırlamıyorsam bestaway yada bestway markası..sanırım kirazbaby den internetten almıştım..ama geçen sene aldım bu sene varmıdır bilmiyorum..anne çoçuk simidi diye geçiyor zaten..ayrıca teşekkür ederiz..

Songülcüm bundada yürümek yok bütün enerji doğru çeneye :))bizde çok öptük..

İlknurcum aldığım hiç bir şeyde pişman olmadım..(sadece kıyafette abartıyorum)salıncaktan nasıl memnun kaldınız mı?biz şimdi onu sallanan sandalye olarak kullanıyoruz..yani alındı mı çok fonksiyonlu olsun :)

cavidancım bizde sizi çook seviyoruz..evet çok şükür..yavrularımız bizi üzmüyor..İnşallah böyle devam eder..iyi ki tanıdım sizleri bak hamilelik, İlke sizinle tanışmama da vesile oldu..İlke olmasaymış her yönden yarım kalırmışım..İnşallah görüşme imkanıda yakalarız..Meryem de benim bebek.comdan arkadaşım.aynı ilde olmamız şansımız oldu..çok güzel bir dostluk yakaladık..keşke imkan olsa hep birlikte çoçuklarla buluşabilsek..
sevgiler..

Z.EROĞLU dedi ki...

nilkaycım ne güzel yamışsın.yazının sonlarına doğru hani demişsin ya bu hallerin iyi günlerinmiş diye.ah ah sorma o 2 yaş sendromnu yok mu mahvetti bizi.ela 2 yaşını devirdi ama hiç bu kadar hırçın dediğim deidk olduğunu görmemiştim.bu yaşlara gelince bu söyledikleirmi anımsarsın.